Een likdoorn is een vervelende plek dat vaak voorkomt op de voeten. Het is wigvormig en de grenzen met de normale zijn duidelijk te zien. Deze plekken zijn erg vervelend en kunnen op den duur erg pijnlijk worden. Daarom is het ook raadzaam om deze zo snel mogelijk te laten behandelen.Gelukkig kun je dat helemaal zelf doen! Je hebt slechts twee spullen nodig: klimopblaadjes en azijn. Ook geduld is een belangrijke factor.

Wat is een likdoorn?

Een likdoorn, ook wel bekend als een eksteroog of clavus, is een pijnlijke eeltplek die doorgaans voorkomt op de voet. Over het algemeen komt dit vaker voor bij vrouwen, omdat zij vaker nauwe schoenen dragen dan mannen. Een likdoorn ontstaat vaak op een teengewrichtje waar de schoen op drukt. Ook komt het wel eens voor tussen de kleine teen en de teen ernaast.

Is het ernstig?

Een likdoorn kan steeds pijnlijker worden in de loop der tijd. Het verdwijnt bovendien meestal niet vanzelf en daarom is het ook raadzaam om het snel te behandelen. Gelukkig kun je deze behandeling zelf uitvoeren. Je leest het hieronder.

Hoe kan ik mijn likdoorn verhelpen?

Er zijn talloze manieren hoe je je likdoorn kunt verhelpen. Echter werkt het volgende het beste van allemaal! Je kunt een aantal klimopblaadjes 24 uur in de azijn houden. Na deze 24 uur kun je de klimopblaadjes op de zere plek leggen. Ook dit kun je nu weer 24 uur op deze plek laten. Herhaal dit proces iedere dag weer, dus leg alvast ook de volgende bladeren alvast weer in het azijn. Je moet dit proces wel een tijdje volhouden.

Soms duurt het een weekje, maar soms kan het ook wel drie weken duren. Probeer je voet zoveel mogelijk te ontlasten, zodat het proces sneller gaat. Geduld is een schone zaak in dit geval.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.