Iedereen heeft er mee te maken, of mee te maken gehad: puistjes. Het zoveel mogelijk voorkomen van puistjes begint natuurlijk bij het jezelf goed wassen en schoon houden. Puisjes zijn van alle tijden maar de eindeloze verzameling producten om er vanaf te komen of om op zijn minst de puisjes onder controle te houden zijn er nog niet zo lang. Vaak zijn de middeltjes tegen puistjes die bij de supermarkt, drogisterij en apotheek verkocht worden duur en de werking is ook niet altijd even duidelijk. Het is dus om verschillende redenen best interessant om naar goedkope en goedwerkende alternatieven te zoeken.Kaneel en honing: een goede combi

Veel van de kruiden die iedereen in zijn of haar keukenkastje heeft staan maken niet alleen het eten lekkerder maar hebben ook een geneeskrachtige werking. Eén van de kruiden die je kunt gebruiken als je gaat thuisdokteren is kaneel. Dit is al eeuwen bekend en kaneel werd door koningen, keizers en landheren gebruikt voor allerlei kwaaltjes. Eén van de kwaaltjes waarvoor kaneel in combinatie met honing gebruikt kan worden is puistjes. Kaneel gaat bacteriën te lijf en van honing is ook al eeuwen bekend dat het antibacterieel is. Kaneel en honing zijn samen dus een goede combinatie. Het is dan ook een heel goed alternatief voor de vaak dure producten die bij de drogisterij en apotheek te koop zijn.

Middel tegen puistjes met honing en kaneel

Het is ook heel makkelijk te maken. Alles wat je nodig hebt is een natuurzuivere pot honing en een busje kaneel. Neem drie eetlepels honing en één eetlepel kaneel en meng dit goed door elkaar. Tip de puisjes voor het naar bed gaan aan met het mengsel en laat de honing en de kaneel hun werk doen. Je hoeft je natuurlijk niet echt onder te smeren, het is echt de bedoeling dat je de puisjes met een klein beetje van het mengsel aantipt. Je kunt hiervoor een wattenstaafje gebruiken. Het zou zomaar kunnen zijn dat de Engelse uitdrukking “my honey” ontstaan is omdat honing gebruikt werd als thuismiddeltje. Je zult snel het verschil zien en voor de meeste mensen die last hebben van puisjes zal dit oude middeltje er na ongeveer twee weken voor zorgen dat de puistjes onder controle zijn.