De lage temperaturen, minder zonlicht en stress kunnen een grote invloed hebben op jouw weerstand. Hierdoor kunnen de luchtwegen geïrriteerd raken. Als de luchtwegen geïrriteerd zijn, moet je veel hoesten. Dit kan op een gegeven moment pijnlijk worden. Daarnaast kost dit erg veel energie. Daarom is het belangrijk om iets aan die hoestbuien te doen. Een snelle en makkelijke manier om er iets tegen te doen, is het drinken van kamillethee. Hierdoor wordt de keel verwarmd en verzacht. Dit zorgt er beide voor dat het herstel bevorderd.Een ander middeltje dat goed tegen hoesten werkt, is honing. Hierdoor wordt de keel namelijk verzacht. Dit zorgt er direct voor dat je minder hoeft te hoesten. Hierdoor herstelt de keel veel sneller. Neem 1 tot 2 eetlepels honing om de keel te verzachten. Probeer de honing niet weg te spoelen met water of iets anders te drinken, omdat dit het effect van de honing verminderd. Je zult direct een zachtere keel hebben en een minder grote aandrang voelen om te hoesten.

De keel herstelt sneller als hij warm is

Omdat de keel sneller herstelt als hij warm is, kan je ook een ander warm drankje nemen. Mix 200 milliliter kokend water met 3 eetlepels honing en 3 eetlepels suiker. Het resultaat is erg zoet, maar helpt direct tegen de kriebelhoest. Laat de drank wel eerst iets afkoelen voordat je het opdrinkt, maar laat de drank niet koud worden. Met een warme drank herstelt de keel namelijk sneller!

Ook kunnen hier nog andere ingrediënten aan worden toegevoegd. Zo staat salie er om bekend dat het de luchtwegen vrij maakt en hoofdpijn verlicht. Daarnaast zorgt gember er voor dat overtollig slijm oplost. Tenslotte is thijm een effectief ingrediënt tegen infecties en voorkomt het vermoeidheid. Voeg dit toe aan het drankje, en de kriebelhoest zal als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dit is lekkerder, goedkoper en veel mensen vinden het beter werken dan de hoestdrankjes uit de winkel!