Jeuk is ontzettend vervelend. Je blijft maar krabben en je kunt je lichaam er flink mee beschadigen. Dat geldt ook voor je hoofdhuid. Vrijwel niets is erger dan jeuk en daarom is het belangrijk dat je er iets tegen doet. Wat kan je nu doen tegen een jeukende hoofdhuid? In dit artikel lees je er meer over.Shampoo

Het is niet zo dat mensen met jeuk op hun hoofd een slechte hygiëne hebben. Het betekent ook niet dat je roos of luizen hebt. De oorzaak kan namelijk ook zijn dat je een verkeerde shampoo of conditioner gebruikt. Dit kan te maken hebben met de siliconen, welke op de verpakking als ‘meticone’ vermeld staan. Je kunt hierdoor een geïrriteerde hoofdhuid krijgen. Je haar mag er dan misschien gezond uitzien, maar je hoofdhuid heeft er flink onder te leiden. Probeer daarom ook gerust eens van shampoo te wisselen.

Eten

Ook verkeerd eten kan zorgen voor de nodige jeuk op je hoofdhuid. Als je weinig vetten eet kan het voorkomen dat je hoofdhuid droog wordt, met als gevolg dat het gaat schilferen. Dat kan zorgen voor flink wat jeuk. Als je vaak een jeukende hoofdhuid hebt kan je eens meer vis, noten en avocado eten. Dit zit boordevol goede vetten en dit kan de conditie van je hoofdhuid flink verbeteren.

Scrubben

Je kunt tot slot ook nog scrubben. Zodoende haal je de dode huidcellen weg waardoor je hoofdhuid minder geïrriteerd is. Er zijn zelfs speciale scrubs beschikbaar. Deze zijn minder agressief dan de scrubs die je op andere delen van je lichaam smeert. Ook dat kan je dus nog eens proberen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.