Waterwratjes zijn kleine bultjes op de huid, waar vaak een soort putje voorkomt in het midden. De wratjes staan ook wel bekend als luchtpukkels of bolhoedwratjes. Over het algemeen zijn de wratten klein van aard en varieert de grootte van zo’n één tot acht millimeter.De wratjes kunnen overal voorkomen, maar komen vooral voor op de elleboogplooi, bovenarm, de billen of onder de oksel. Het komt vooral voor bij jonge kinderen van één tot vier jaar.

Hoe ontstaan waterwratten?

De waterwratjes komen voornamelijk voor bij jonge kinderen van één tot vier jaar. Het afweersysteem is nog niet voldoende ontwikkeld, waardoor zij er sneller last van krijgen. Dat betekent niet dat je als volwassene het niet kunt krijgen. Volwassenen kunnen het namelijk ook krijgen indien zij het in hun jeugd nooit hebben gehad. Een goede weerstand kan er echter voor zorgen dat de waterwratten zich niet kunnen ontwikkelen. Gezond eten, bewegen en voldoende water drinken is dus verstandig.

Besmettelijk

De wratjes zijn helaas erg besmettelijk. Je kunt het krijgen door huidcontact, maar je kunt het ook krijgen door het gezamenlijk gebruiken van één handdoek of via het water in het zwembad. Ook kan het je het bijvoorbeeld via speelgoed krijgen. Het is dan wel erg besmettelijk, maar het is gelukkig wel ongevaarlijk.

Hoe kun je waterwratjes behandelen?

Gelukkig is er een manier hoe je waterwratjes kunt behandelen. Tea tree olie is de oplossing waar je naar moet zoeken. Je kunt die tweemaal per dag aanbrengen op de plekjes en binnen ongeveer twee weken zie je al resultaat. Er blijven vaak nog wat platte rode stipjes over die vanzelf verdwijnen na die twee weken.

Je kunt het middeltje erg voordelig kopen bij de Kruidvat en je hoeft niet naar een dure drogisterij of apotheek. Het kost maar twee euro, in tegenstelling tot de dure zalfjes die vaak niet eens zo goed werken.

Vond je dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen met vrienden en familie op social media.