Diverse producenten zullen het je aanbieden: dure haarmaskers of dure shampoos. Men belooft je gespleten haarpunten te behandelen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is ergens wel een middeltje voor. De vraag is natuurlijk: werken dergelijke middeltjes wel? Kan je jouw haar echt verbeteren? Zijn gespleten haarpunten überhaupt wel te herstellen? Of moet je naar de kapper om dit te laten behandelen? In dit artikel vertellen we jou daar graag meer over.Gespleten haarpunten

Een gespleten haarpunt is gemakkelijk te herkennen aan de kleine puntjes aan het uiteinde van het haar. De onderkant van je haar voelt doorgaans droog en stroachtig aan. De gespleten haarpuntjes ontstaan door beschadiging van je buitenste haarlaag. Je binnenste haarlaag is zodoende niet langer beschermd. Er ontstaat zodoende uitdroging wat op zijn beurt weer zorgt voor gespleten haarpunten.

Wat is de oorzaak van gespleten haarpunten?

Gespleten haarpunten ontstaan gelukkig niet zomaar. Het heeft dus niet te maken met een goedkope shampoo of conditioner. Ook door warmte, waaronder de föhn, kunnen gespleten haarpunten ontstaan. Het kan zelfs ontstaan door wrijving met een handdoek, haarkleuringen of andere haarproducten. Er zijn dus verschillende oorzaken mogelijk die leiden tot gespleten haarpunten.

Fabel of feit?

Hoe zit het nu precies met gespleten haarpunten? Kan dit wel herstellen door middel van een haarmasker? Helaas is dat niet geval. Als je lokken eenmaal beschadigd zijn zullen de gespleten haarpunten niet langer te herstellen zijn. Je zult dus wel naar de kapper moeten gaan. Zo zorg je er namelijk voor dat je haren weer in gezonde staat verkeren. Vervolgens kan je weer een nieuwe poging proberen om het vooral niet te laten splijten.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.