Ischias pijn is een pijn die voorkomt in de rug en benen. Dit is een hele vervelende aandoening waar ondanks veel onderzoek eigenlijk nog geen remedie voor is gevonden. Gelukkig kun je tegenwoordig ischias pijn ook bestrijden zonder medicijnen en de zeven beste manieren vind je hier op een rijtje:1. Een bezoek aan de chiropractor

Als je een goede chiropractor kent, maak dan een afspraak. Deze kan door bepaalde technieken te toe te passen bijna hetzelfde resultaat boeken als een ingrijpende operatie.

2. Meer beweging

Waarschijnlijk heb je door de pijn weinig interesse om een wandeling te maken of een baantje te gaan zwemmen, maar 20 minuten beweging per dag brengt de bloedcirculatie op gang waardoor ischias minder kans krijgt.

3. Johannesolie

Breng Johannesolie aan op de pijnlijke plekken. Dit zal de pijn verzachten

4. Acupunctuur

Acupunctuur heeft bewezen erg effectief te zijn tegen ischias en de helft van de mensen met ischias die dit hebben geprobeerd zijn zelfs volledig genezen.

5. Fysiotherapie

Door regelmatig te rekken en te strekken worden je spieren soepeler en zal ischias minder kans krijgen. Je fysiotherapeut kan je hierbij helpen en advies geven.

6. Yoga

Yoga heeft een soortgelijke uitwerking als fysiotherapie, maar versterkt daarnaast ook de geest. Yoga versoepelt de spieren en bevordert de bloedsomloop. Hierdoor zullen de symptomen van ischias aanzienlijk verminderen.

7. Slaap genoeg

Zorg ervoor dat je 8 uur slaap krijgt en bij voorkeur op een harde matras. Hierdoor kunnen je spieren en je zenuwstelsel lang genoeg ontspannen. Een nieuwe matras kan wonderen doen en een medisch specialist kan je hier goed over adviseren.