Yoga is goed voor het lichaam en is zeker goed voor mensen die regelmatig rugklachten hebben. Veel mensen krijgen het advies om het vaker te gaan doen, maar weinigen geven er ook echt gehoor aan. Als je een fitter lichaam wil en een soepelere rug, is het goed om af en toe wat oefeningen te doen. Deze simpele basistechnieken kun je ook thuis doen:Kindhouding

De kindhouding is een van de meest beroemde yogahoudingen. Met deze oefening kun je dieper inademen doordat je de borstkas opent. Als je pijn aan je knieën krijgt door de kindhouding, kun je beter een andere oefening proberen.

Halve duif

Met de halve duif kun je de heupen openen en volledig tot rust komen. Daarnaast kun je met de halve duif de dijen en de spieren in het bekken goed rekken. Ook dit is geen oefening voor pijnlijke knieën. Doe dus voorzichtig.

Ondersteunende brughouding

Met deze oefening kun je ook uitstekend de borstkas openen. Bovendien rek je alle spieren in je rug tot en met de dijen met deze oefening. Net als de vorige oefeningen mag je nooit pijn hebben bij een yogaoefening.

Liggende gebogen hoek

Dit is een hele makkelijke oefening zonder vele bijzondere risico’s. Voor beginners is dit de perfecte manier om je knieën en heupen te rekken.

Benen tegen de muur

De benen tegen de muur is een perfecte houding om je onderrug los te maken. Met deze oefening rek je de beenspieren in zijn geheel en breng je zo wat verlichting in je rug.

Knieën naar de borst

Met deze makkelijke houding kun je eenvoudig de onderrug en de billen rekken. Ook dit is een goede oefening voor mensen met rugklachten.

Krokodilhouding

Nog een oefening voor mensen met rugklachten. Let wel op dat je jezelf niet forceert!