Je bent vast weleens humeurig op de maandagochtend. Je had misschien nog het weekend in je bol op de zondagavond waardoor je veel te laat naar bed ging. De volgende dag heb je hier dan spijt van. Je hebt te weinig slaap gekregen en je moet weer een hele dag werken of naar school. Diverse onderzoeken tonen aan dat je kunt aankomen als je te weinig slaap krijgt. Voldoende slaap krijgen lijkt dus de enige oplossing.Aankomen

Het is raadzaam dat je iedere nacht acht uur slaapt. Dat is algemene kennis: bijna iedereen weet dit wel. Echter weten de meeste mensen niet dat je kunt aankomen als je niet aan deze slaapuren komt. Als je minder dan vijf uur per nacht slaapt kan je meer aankomen dan mensen die gewoon acht uur slapen. Diverse onderzoeken tonen dit aan.

Verklaring

Waarom kom je nu precies aan? In principe is dit allemaal vrij simpel. Te weinig slaap zal er namelijk voor zorgen dat je honger krijgt. Immers heb je energie nodig. Volwassenen die te weinig slaap krijgen gaan zodoende meer eten. Voor mensen die acht uur slapen geldt dat dus niet.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.