Gezond eten en meer sporten: heel veel mensen hebben het voornemen. Echter komt het er niet altijd van. Vaak schuiven we het weer een weekje vooruit en soms zelfs op de lange baan. Volgende maand begin ik écht. We weten allemaal dat het niet waar is. Gelukkig kan je ook deze handige tips toepassen. Op deze manier word je weer snel fit. Dit betreft slechts een aantal kleine aanpassingen in je dagelijkse leven.Waarom fitter worden?

Als je fitter wilt worden is het van tevoren goed om te weten waarom je dit wilt. Wat is de reden dat je een aantal kilo’s kwijt wilt? Of waarom wil je je conditie graag verbeteren? Schrijf deze redenen op als motivatie. Bedenk waarom je in eerste instantie ooit begonnen was en probeer de draad zodoende weer op te pakken. Dat was de eerste tip.

Stel doelen vast

Het is belangrijk dat je van tevoren doelen vaststelt. Op welke termijn wil je een bepaald aantal kilo’s afvallen? Maak je doel niet gelijk te extreem. Als het je niet lukt verlies je je motivatie. Probeer na de lunch eens iets vaker een wandeling te maken en eet tijdens het diner iets meer groenten. Alle kleine beetjes helpen natuurlijk.

Valkuilen voorkomen

Heb je al eens eerder een dieet geprobeerd? Wat ging er toen fout? Hoe ga je er ditmaal voor zorgen dat je niet weer de fout ingaat? Houd daar alvast rekening mee zodat je deze fouten niet nog een keer maakt. De kans is dan kleiner dat je dan weer eens de mist ingaat.

Check je koel- en voorraadkast

Als je veel snacks in de koelkast of voorraadkast hebt staan kan je de controle snel verliezen. Als je geen zak chips in huis hebt kan je ook geen chips eten. Vervang dit daarom liever door gezonde snacks, zoals snackkomkommertjes.

Bereid maaltijden voor

Mealprepping is ontzettend populair. Misschien is dit ook wel iets voor jou. Zorg ervoor dat je je avondmaaltje bereidt. Kook dus vooruit. Zo heb je direct een gezonde maaltijd in huis als je thuiskomt van je werk. Ook ben je direct al klaar voor een hele week. Als je je maaltijden inplant bestel je minder snel patat of pizza. De Thuisbezorgd app kan je dus wel verwijderen.

Zorg voor een goede nachtrust

Voldoende nachtrust krijgen is erg belangrijk. Je kunt nog zoveel sporten en gezond eten, maar zonder een goede nachtrust heeft het geen zin. Je zult je dan namelijk nooit fit voelen. Van een goede nachtrust krijg je weer energie. Ook eet je minder als je voldoende slaap hebt gehad. Dit heeft te maken met het eetlustopwekkende hormoon ghreline. Dit neemt toe als je niet voldoende nachtrust krijgt.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.