Moe en futloos zijn: daar heeft natuurlijk helemaal niemand zin in. Suiker kan echter een flinke boosdoener zijn. Consumeer je te veel suiker? Dan kan dit ertoe leiden dat je je erg moe en futloos voelt. Daarom is het dus van belang dat je hier niet te veel van consumeert.Onderzoek

Op de Universiteit van Kansas onderzocht men of het consumeren van suiker invloed kan hebben op een (winter)depressie. Uit het onderzoek kwam inderdaad naar voren dat een (winter)depressie mogelijk is als je dagelijks te veel suiker consumeert. Dit kan ook zorgen voor bepaalde ontstekingen. Men noemt dit ook wel inflammatie. Inflammatie kan zorgen voor een hogere gevoeligheid voor depressieve gevoelens.

Suikerhoudende producten

Merk je ook weleens dat je je minder prettig voelt gedurende de wintermaanden? Heb je te maken met een winterdip? Dan is het raadzaam om suikerhoudende producten zoveel mogelijk te vermijden. Tijdens de donkere dagen kan dat lastig zijn, want veel mensen zijn emotie-eters. Emotie-eters consumeren juist veel suikerhoudende producten tijdens de koudere dagen.

Het kan dus erg lastig zijn om producten met toegevoegde suikers te laten staan. Suiker geeft immers in eerste instantie een stemmingsboost waardoor men weer een beetje opvrolijkt. Echter is dat gevoel, volgens de Amerikaanse onderzoekers, maar van korte duur. Zo stelt klinisch psycholoog Stephan Ilardi.

Pas je voedingspatroon aan

Uit het onderzoek is gebleken dat je je aan de grens van 25 gram suikerinname per dag moet houden. Minder is natuurlijk altijd goed, maar 25 gram is het absolute maximum. Je kunt eventueel plantaardige producten consumeren en voldoende omega-3 vetzuren innemen. Dit zorgt er juist voor dat de psychologische effecten positief bevorderen.

Vind jij dit ook een interessant onderzoek? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.