Afvallen? Dat vinden ontzettend veel mensen erg lastig. Je zult de snacks moeten laten liggen en je moet veel water drinken. Ook zal je natuurlijk een beetje moeten sporten als je echt wilt afvallen. Je hoeft gelukkig niet iedere dag naar de sportschool. Een rondje hardlopen in de buitenlucht is namelijk ook erg effectief. Hoeveel kilometer per week moet je nu daadwerkelijk hardlopen als je wilt afvallen? Daarover vertellen we jou meer in dit artikel.Gezondheidsvoordelen

Hardlopen is ontzettend goed voor je gezondheid. Een rondje rennen in het park zal ervoor zorgen dat je hoofd even helemaal leeg is. Je bouwt bovendien conditie op en je verbrandt natuurlijk calorieën. Daarnaast bouw je ook nog eens spiermassa op. Zo zijn er dus talloze voordelen van hardlopen. Hoe vaak en hoe lang moet je nu eigenlijk hardlopen als je graag wilt afvallen?

Een aantal kilometer

Je hoeft gelukkig helemaal niet zo ver te rennen als je wilt afvallen. Een halve marathon is dus helemaal niet nodig als je een beetje wilt afvallen. Uit een onderzoek van The Journal Of Sports Medicine and Physical Fitness blijkt dat je maar slechts vijf kilometer per week hoeft te rennen! De onderzoekers hebben dit onderzocht op basis van het hardloopgedrag van 538 hardlopers. De deelnemers hielden het gelopen aantal kilometers en hun gewicht bij. Ook hielden de deelnemers zich aan een voedingsschema dat werd samengesteld door de onderzoekers.

Resultaten

Na een jaar vergeleken de wetenschappers het lichaamsvet van de hardlopers ten opzichte van twaalf maanden geleden. Uit het onderzoek bleek dat vijf kilometer per week al voldoende is om af te kunnen vallen. Wel is het belangrijk om te weten dat de deelnemers ook gezond aten. Je kunt dus niet alles maar eten en vijf kilometer per week hardlopen. Dan zal je in principe niet gaan afvallen.

Vind jij dit ook een interessant onderzoek? Vergeet dit artikel dan niet delen op social media met vrienden en familie.