Aambeien zijn ontzettend vervelend. Gelukkig zijn er allerlei middelen die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat het vermindert. In een beginnend stadium kun je je eetpatroon aanpassen, maar als het al vrij erg is zal je naar een specialist moeten gaan. Wat helpt tegen aambeien? Je leest het in dit artikel.Wat is de oorzaak?

Voordat je naar oplossingen gaat zoeken, is het ook raadzaam om te kijken naar de oorzaak. Wat is je huidige eetpatroon en wat krijg je voor voeding binnen? Bij slecht eten kan er een te hoge druk op je anus komen, waardoor aambeien mogelijk worden veroorzaakt. Je kunt het voorkomen door regelmatig te bewegen, vezelrijk te eten en door voldoende (water) te drinken.

Het alternatief voor dure aambeienzalf

In reclames worden altijd de dure zalfjes alvast naar voren geschoven. Toch kun je het ook veel voordeliger oplossen. Sudocreme is vaak iets wat mensen al wel in huis hebben en het werkt ook nog eens fantastisch. Smeer iedere dag voor het slapen gaan een beetje sudocreme op de plekken en je zult merken dat het snel wegtrekt.

Wel is het raadzaam om ook de bovenstaande tip direct mee te nemen: eet gezond. Als je deze twee tips allebei maar volgt, zal je merken dat je er binnenkort geen last meer van hebt.

Later stadium?

Merk je al dat je veel langer last hebt van aambeien en helpen de bovenstaande tips niet meer? Dan zit je al in een later stadium en dan heb je de hulp van een specialist nodig. Een arts kan de bloedvaatjes dicht schroeien met behulp van een infraroodlicht. Dat zorgt ervoor dat de aambei afsterft.

Ook zijn er verscheidene vloeistoffen die een arts kan gebruiken om de aambei te laten afsterven. Het is bijzonder effectief, maar het kan nog wel enkele dagen pijn doen.