Tijdens het leven krijgen, helaas, veel mensen te maken met een depressie of een burn-out. Het kan diverse oorzaken hebben en het komt ook veel voor in Nederland. Je kunt een depressie voorkomen door rekening te houden met de onderstaande tips.De ernst van een depressie

Een depressie kan ernstige gevolgen hebben. Zo hebben mensen met een depressie een hogere kans op een chronische ziekte. Mensen met een depressie hebben dan ook een verhoogd risico op vrijwel iedere ernstig aandoening, waaronder diabetes en hartziekten. Een depressie gaat ook niet zomaar over en daarom kun je dit als beste voorkomen. 60% Van de mensen die ooit depressief zijn geweest, worden in een later stadium weer depressief. Voorkomen is in dit geval dan ook zeker veel beter dan genezen.

Oplossingen zoeken

Doorgaans begint het depressieve gevoel als je niet goed in staat bent om op zoek te gaan naar oplossingen. Problemen waarmee je wordt geconfronteerd, die niet opgelost kunnen worden, kunnen zorgen voor ernstige depressies. Het oplossen van problemen zal ervoor zorgen dat je depressies kunt voorkomen. Je kunt problemen proberen op te lossen door een lijstje te maken met de dingen waar je tegenaan loopt. Eventueel kun je dat bespreken met een therapeut of bespreken met vrienden en familie.

Denk positief

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat optimistische, positieve mensen veel minder vaak depressief worden dan mensen die negatiever in het leven staan. Natuurlijk is niet iedereen optimist, maar je kunt zoveel mogelijk werken aan een positiever gevoel. Zo kan je de positieve punten van alles inzien in plaats van te klagen over de dingen die minder gaan.

Praat met een ander

Als je een depressie wilt voorkomen, is het sowieso verstandig om met enige regelmaat met een ander te praten. Een therapeut heeft de voorkeur, omdat je jezelf dan geen belemmeringen op stelt om iets te vragen. Bovendien is het zijn of haar vak en het is dus altijd vertrouwd. Een bezoek aan een therapeut kan ook altijd depressies voorkomen.

Vind jij dit ook een aantal handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.