Misschien heb jij hier ook weleens last van gehad: een trillend ooglid. Het voelt net alsof je oog aan het dansen is, maar erg prettig is het natuurlijk niet. Hoe ontstaat zo’n trillend ooglid nu precies en wat kan je hiertegen doen? In dit artikel vertellen we jou daar meer over.Op het internet lees je over talloze oorzaken. Volgens sommige oma’s komt dit omdat je allerlei leuke dingen op een dag ziet. Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Dat is wel een grappige ervaring, maar het is natuurlijk niet de echte oorzaak. Als je eenmaal weet wat de echte oorzaak is kan je ook beter op zoek naar een oplossing. Hieronder lees je over zowel de oorzaak als de oplossing.

Hoe ontstaat een trillend ooglid?

Een trillend ooglid ontstaat niet zomaar. Men noemt dit ook wel een ‘spasme van het oog’. Diverse doctoren linken het probleem aan de volgende oorzaken: te veel cafeïne, te veel alcohol, vermoeidheid, felle lichten, stress, irritatie van het oogoppervlak of het ooglid, roken en/of wind.

Als je niet zo vaak last hebt van een trillend ooglid zal het ook snel weer over gaan. Heb je hier echter al een lange tijd achter elkaar mee te maken? Dan kan er wel iets aan de hand zijn. Gelukkig kan je de trillingen verminderen.

Hoe kan ik een trillend ooglid verminderen?

Er zijn diverse tips die je kunt toepassen om een trillend ooglid te verminderen. Zo kan je bijvoorbeeld minder cafeïne innemen. Laat de koffie en thee gerust eens staan als je ooglid continue aan het trillen is.

Je kunt er ook voor zorgen dat je op tijd op bed gaat. Zorg ervoor dat je dagelijks acht uur slaapt. Mogelijk zal je hierdoor minder snel last krijgen van een trillend ooglid.

Heb je overdag te maken met een trillend ooglid? Dan kan je er ook voor kiezen om een warm kompres op je oog te plaatsen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.