Steeds meer mensen zijn actief bezig met een gezonde levensstijl. Gezond eten is daarbij natuurlijk noodzakelijk. Frituren in de frituurpan wordt gezien als ongezond en daarmee wordt de frituurpan ook minder vaak gebruikt. Toch lijkt men nu volop gebruik te maken van de Airfryer. Is dit echter wel zo gezond? Daarover lees je meer in dit artikel.Airfryer versus de frituurpan

De frituurpan is jarenlang een populair apparaat geweest. Je kunt er zelf patatjes in bereiden en ook kan je heerlijke bittergarnituur klaarmaken. Echter kwam er een flinke concurrent om de hoek kijken: de Airfryer. Dit apparaat is een heteluchtfriteuse en maakt niet langer gebruik van frituurvet. Voedsel zou hierdoor gezonder worden bereid en bovendien heb je geen frituurvet meer nodig. Het is dus ook een veel schonere manier van eten bereiden. De vraag is echter: is een Airfryer wel zo gezond? Het verlossende antwoord lees je hier.

Heteluchtfriteuse

In de Airfryer hoef je frituurvet toe te voegen. Het eten, dat geschikt is voor de Airfryer, wordt in het mandje gestopt en op basis van hete lucht bereid. Er komt geen vette olie aan te pas, waardoor het voedsel met 70 tot 80 procent minder vet wordt bereid. Als je een bordje patat a 100 gram opeet bespaar je daarmee al zo’n 45 calorieën. Bovendien kan je de Airfryer ook veel eenvoudiger schoonmaken.

Is er een smaakverschil?

Smaken de frietjes uit de Airfryer dan ook net zo goed? Diverse testbureaus én consumenten hebben dit onderzocht. Echter blijft het antwoord enigszins onduidelijk. Frietjes uit de Airfryer worden namelijk wel als krokant ervaren. Toch kan het per Airfryer-merk flink verschillen. Als je van plan bent om een nieuwe Airfryer te kopen is het daarom raadzaam om een goede vergelijking te maken voordat je overgaat tot de aankoop.

Vind jij dit ook een interessant blogartikel? Vergeet dit bericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.