Blaasontsteking is ontzettend vervelend, maar komt helaas vaak voor bij vrouwen. Je kunt hiervoor naar de dokter gaan, maar je kunt het gelukkig ook gemakkelijk zelf oplossen. Wat helpt tegen blaasontsteking? Je leest het in dit artikel.Wat is blaasontsteking?

Je blaas hoort steriel te zijn, maar in enkele gevallen kan het voorkomen de bacteriën zich hierin vestigen. Dat kan dus zorgen voor een ontsteking in je blaas. Aangezien je blaas geen flora bevat, zoals bijvoorbeeld je darmen, kan je blaas zich er niet tegen verdedigen. Als je last hebt van een flinke blaasinfectie, kunnen er littekens ontstaan op het oppervlak. Dat zorgt er weer voor dat je infectie verergerd. Gelukkig is de ontsteking goed te behandelen.

Werkt cranberrysap?

Een dure kuur om de ontsteking te remmen kan, maar je kunt ook gewoonweg een aantal flessen cranberrysap in de supermarkt kopen. De cranberry zorgt er namelijk voor dat de colibacteriën die zich nu aan de blaaswand hechten, zich loslaten. Houd er wel rekening mee dat er veel suikers in cranberrysap zitten, wat niet heel bevorderlijk is voor je weerstand. Het is dus een fijn drankje, maar onderstaand wondermiddeltje werkt nóg beter.

Dit werkt écht

Baking soda is echt een wondermiddeltje voor alles. Je kunt dit product vaak gewoon kopen in je lokale supermarkt. Voeg een beetje van het wondermiddeltje bij een kopje warm water. Je zult direct al resultaat merken. Het werkt bijzonder goed. Je kunt het eventueel nog combineren met wat vitamine C tabletten en je zult merken dat je er snel weer bovenop komt. Neem vooral geen antibiotica, maar volg deze tips want dit werkt namelijk echt. Je hoeft dan ook niet naar een dokter toe, want voor je het weet is je ontsteking alweer over. Drink door de dag heen voldoende water en probeer, indien mogelijk, de ontsteking altijd zo veel mogelijk te voorkomen. Blijf veel drinken, stel het plassen niet uit en plas je blaas helemaal leeg.