Het is belangrijk dat je je tandenborstel zo nu en dan vervangt. Je weet ook dat dit belangrijk is, maar toch stel je dit soms uit. Wat gebeurt er dan met de gezondheid van je gebit? In dit artikel lees je er meer over. Het kan negatieve gevolgen hebben als je te lang door poetst met dezelfde tandenborstel.Laks

Poets jij nog even door met je tandenborstel, ondanks dat je weet dat dit eigenlijk niet meer kan? Dan ben jij zeker niet de enige. Uit onderzoek is gebleken dat 42 procent van de mensen door poetst met een tandenborstel die eigenlijk aan vervanging toe is. Het lijkt misschien niet zo erg, maar experts weten wel beter. Het kan namelijk een aantal onprettige gevolgen met zich meebrengen.

Gevolgen niet tijdig vervangen van de tandenborstel

Tandarts Inna Chern vertelt aan Well + Good dat een tandenborstel eens per drie of vier maanden vervangen moet worden. Je kunt dus een keer per kwartaal aanhouden voor het gemak. Als je je tandenborstel niet tijdig vervangt kan je te maken krijgen met een slechte adem. De haren van de tandenborstel zullen gaan rafelen en de tandenborstel is dan minder effectief in het verwijderen van tandplak en voedselresten rondom je tanden. Hierdoor kunnen er overtollige bacteriën in je mond ontstaan met als gevolg een slechte adem.

Infectie

In het ernstigste geval kunnen de gerafelde haren ook leiden tot een infectie in je mond. Ook om die reden is het dus belangrijk dat je je tandenborstel tijdig vervangt. Ben je recent ziek geweest? Vervang dan eveneens je tandenborstel.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.