Het kan knap vervelend zijn als je last hebt van je rug. Soms weet je ook niet wat het veroorzaakt heeft en dat is natuurlijk nooit leuk. Heb je veelal last van lage rugpijn? Dan kan dit nog weleens de oorzaak zijn: lage rugpijn kan namelijk worden veroorzaakt door roken.Bloedsomloop

Mensen die roken hebben namelijk tot wel drie keer zoveel kans op lage rugpijn dan mensen die niet roken. De bloedsomloop wordt namelijk verminderd en dat heeft alles te maken met de nicotine die je binnenkrijgt. Dat heeft dus ook direct effect op je ruggengraat en dat kan weer lage rugpijn veroorzaken.

De ruggengraat werkt als een soort schokdemper en als dit aangetast wordt, zal dat ook zorgen voor rugpijn.

Cellen

Bovendien kan roken ook zorgen voor zwakkere botten. De cellen die een bot aanmaken kunnen namelijk minder goed werken. Ook dit heeft weer te maken met de nicotine. Ook rode en witte bloedcellen werken minder goed. Daarmee heb je een verhoogde kans op botontkalking en vertraagt het genezingsproces. Een chronisch rokershoestje kan tot slot ook nog lage rugpijn veroorzaken.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.