Voldoende slaap is ontzettend belangrijk. Je hebt je slaap nodig om de volgende dag goed te kunnen functioneren. Aangeraden wordt om minimaal zeven tot acht uur te slapen. Maar wat als dit niet genoeg voor jou is? Dan kan er ook iets anders aan de hand zijn. Wat kan er aan de hand zijn?Druk leven

Een té druk leven kan ervoor zorgen dat je altijd moe bent. Je hebt natuurlijk je werk, het sociale leven, relaties en velen van ons hebben ook kinderen die zorg en aandacht nodig hebben. Als je dan te weinig slaap krijgt, kan dat ervoor zorgen dat je bijzonder moe wordt. Krijg je wel voldoende slaap, maar ben je nog steeds moe? Dan kan het ook een andere oorzaak hebben.

Onvoldoende beweging

Onvoldoende beweging kan er ook voor zorgen dat je erg moe raakt. Velen van ons zitten de hele dag achter de computer. Dat zorgt er dus ook voor dat je bijna niet beweegt. Het is daarom belangrijk dat je tijdens de lunchpauze even een wandeling maakt. Ook een wandeling na het avondeten is zeker een aanrader.

Onvoldoende drinken

Veel mensen drinken overdag veel te weinig water. Het is belangrijk dat je minimaal acht glazen per dag drinkt. Als je lichaam uitdroogt, zal dat er ook voor zorgen dat je je minder energiek voelt. Haal daarom bij voorkeur kleine flesjes water in huis. Als je daar vier van per dag drinkt, heb je je twee liter vocht binnen.

Douche

Gedurende de avonduren daalt je lichaamstemperatuur, omdat je lichaam zich voorbereidt op de nacht. Ga jij ’s avonds laat nog warm douchen? Dan zal dat ervoor zorgen dat je lichaam weer opwarmt. Douche daarom maximaal twee uur voordat je in bed stapt, zodat je dat kunt vermijden.

Snacks

Pas op met wat je eet voordat je gaat slapen. Als je nog een beetje chips naar binnen werkt, kan dat ervoor zorgen dat deze zoute snacks je hersenen weer activeren. Dat kan zorgen voor een slechte nachtrust. Eet daarom bij voorkeur een banaan voordat je gaat slapen. Daardoor rust je veel beter uit.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.