Iedereen wil natuurlijk een prachtige huid hebben. Veel mensen kiezen ervoor om verscheidene crèmes te gebruiken en hopen zodoende een perzikhuidje te krijgen. Deze schoonheidsrituelen zijn soms erg duur en werken niet altijd even goed.Je kunt echter ook andere maatregelen nemen voor een betere huid. Er zijn namelijk verscheidene dagelijkse gewoonten en handelingen die invloed hebben op je huid. Hieronder zetten wij het voor je op rijtje.

1. Suiker eten

Suiker eten is niet bepaald goed voor je. Wist je echter ook dat dit invloed heeft op je huid? Als je te veel suiker eet, zorgt dit er namelijk voor dat een slappe en doffe huid krijgt. Dat betekent natuurlijk niet dat je direct alle suiker uit je dieet moet verbannen, maar een beetje minderen zorgt al voor een flink verschil.

2. Onderweg zijn

Als je onderweg bent, kom je in aanraking met een vervuilde lucht. Helaas ontkom je daar niet aan. Op bepaalde plekken is de lucht natuurlijk meer vervuild, zoals in de drukke steden, ten opzichte van bijvoorbeeld het platteland. In de lucht hangt onder andere uv-straling, uitlaatgassen en sigarettenrook. Dit speelt allemaal mee in het verouderingsproces. Je kunt je huid hier echter tegen beschermen met behulp van speciale producten waar hyaluron en antioxidanten in verwerkt zijn. Dit gaat het ouder worden tegen.

3. Toetsenbord

Maak jij je toetsenbord weleens schoon? Misschien doe je dat wel helemaal nooit. Toch is het wel verstandig om je toetsenbord zo nu en dan te reinigen. Onderzoekers hebben namelijk vastgesteld dat je toetsenbord maar liefst 20.000 keer viezer is dan een wc-bril. Maak je toetsenbord daarom met enige regelmaat schoon.

4. Kussensloop

Iedere dag slaap je natuurlijk weer op je kussensloop. Het is belangrijk dat je je beddengoed eenmaal per week verschoont. Er komen namelijk verschillende dode huidcellen terecht je je kussensloop. Dat wil je natuurlijk zoveel mogelijk vermelden.

5. Telefoonscherm

Ongezien zendt je telefoonscherm blauw licht uit. Als je je ogen hier te lang aan blootstelt, kan dit ervoor zorgen dat je ’s avonds moeilijker in slaap valt. Weinig slaap heeft ook weer een negatief effect op je huid. Zet je de helderheid van je scherm daarom bij voorkeur laag én gebruik je smartphone simpelweg minder vaak.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.