Vicks VapoRub is misschien wel het populairste middeltje bij een verkoudheid. Regelmatig zie je ook reclames voorbijkomen van het merk. De zalf is al jarenlang populair en staat erom bekend hoest en verkoudheid te verzachten. Dat klinkt allemaal erg logisch, maar je kunt het middeltje ook voor nog een aantal andere zaken gebruiken. Het zal je misschien verbazen, maar dit werkt echt.Het middeltje bevat namelijk kamfer, menthol en eucalyptus. Deze ingrediënten zijn van nature ontstekingsremmend en hebben daardoor ook een ontsmettende werking. Dat betekent ook dat je het voor nog veel andere zaken kunt gebruiken.

Pijn aan je voeten

Heb je last van je voeten? Dan kun je een flinke hoeveelheid Vicks VapoRub aanbrengen voordat je in bed gaat liggen. Trek een paar sokken aan en ga vervolgens slapen. Je zult de volgende dag merken dat je voeten weer als nieuw aanvoelen.

Vermijd mee-eters, acne en puistjes

Vicks VapoRub kan ook je vriend zijn als je acne, mee-eters en puistjes wilt laten verdwijnen. Smeer een beetje van het goedje op het getroffen gebied en je zult al gauw verbeteringen zien.

Wondjes verzorgen

Heb je je huid per abuis opengesneden omdat je iets scherps aangeraakt hebt? Of ben je ergens tegenaan gelopen? Heb je daardoor misschien ook wel een splinter in je hand? Geen probleem, want ook nu kun je Vicks VapoRub gebruiken. Het geneest de huid en voorkomt eventuele infecties.

Verlicht je hoofdpijn

Heb je last van hoofdpijn? Dan kun je een laagje Vicks VapoRub smeren op je voorhoofd. Daarmee kun je de hoofdpijn gemakkelijk bestrijden. Wacht een aantal minuten en je zult direct het verschil merken.

Spierpijn

Heb je last van spierpijn? Dan kun je een beetje Vicks VapoRub aanbrengen op de plekken waar je last hebt van spierpijn. Maak masserende bewegingen als je het wondermiddeltje aanbrengt.

Verbrande huid door de zon

Heb je iets te lang in de zon gelegen en ben je daardoor verbrand? Je kunt ook Vicks VapoRub aanbrengen op de verbrande huid. Dat werkt alleen als je licht verbrand bent door de zon. Heb je flinke brandwonden door bijvoorbeeld een brand(je)? Dan moet je contact opnemen met je huisarts.

Insecten

Het is natuurlijk niet erg prettig als je insecten in huis hebt lopen. Gelukkig kun je de nare insecten nu gemakkelijk weren. Insecten houden namelijk niet van de geur van Vicks VapoRub. Als je muggen wilt vermijden kun je het goedje op jezelf smeren. Je zult merken dat muggen bij je uit de buurt blijven. Ben je vooralsnog geprikt? Dan kun je een laagje Vicks VapoRub op het bultje inwrijven om de klachten te verminderen.

Piepende scharnieren en deuren

Piepen de deuren? Dan kun je je scharnieren aanpakken met behulp van een laagje Vicks VapoRub. Neem een flinke hoeveelheid van het goedje en je bent van het gepiep af!

Vind jij dit ook een interessant artikel en ga jij nu ook Vicks VapoRub in huis halen? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.