Het overkomt iedereen weleens: je eet iets te veel. Soms is dat ook wel logisch, want als je bij een All You Can Eat restaurant hebt gegeten wil je natuurlijk het maximale eruit halen. Heb je echt zoveel gegeten dat je last van je maag hebt? Met behulp van deze tips kom je van het opgeblazen gevoel af.Thee

Als je ontzettend veel hebt gegeten is een kopje thee een echte aanrader. Het is misschien lastig om dit naar binnen te krijgen, maar het werkt wel. Probeer het gerust! Volgens sportvoedingsdeskundige Beth McDonalds is een kopje cafeïnevrije cichorei wortelthee vooral een aanrader. De thee zorgt ervoor dat het voedsel sneller naar het spijsverteringskanaal gaat. Ben je niet zo dol op cichorei wortelthee of heb je het niet in huis? Dan kun je ook kiezen voor kamillethee. Dit geeft vrijwel hetzelfde effect.

Pepermunt

Misschien is het je weleens opgevallen: tijdens het afrekenen zie je vaak een grote schaal met pepermuntjes. Je kunt daarmee de smaak in je mond neutraliseren, maar ook geeft het een natuurlijk relaxende werking op je spijsvertering. Het zorgt er eveneens voor dat je niet misselijk wordt. Neem daarom gerust een aantal pepermuntjes mee na het afrekenen.

Bewegen

Als je te veel hebt gegeten in een stukje beweging ook niet verkeerd. Ga daarom gerust een ommetje lopen: ook dat zorgt voor een gezonde spijsvertering. Door te lopen zal je bovendien een branderig gevoel in je slokdarm tegengaan.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.