Heb je al verscheidene pogingen gedaan om te stoppen met roken, maar lukt het je nog steeds niet? Grijp je op de verkeerde momenten toch weer naar dat ene sigaretje? Dan kun je dit handige trucje toepassen. Een psychologe, uit Nederland, heeft namelijk een bijzondere manier gevonden om te stoppen met roken. Met dit trucje ontwikkel je als het ware een nieuwe identiteit en daarmee voorkom je dat je weer naar je oude gewoontes grijpt.Voer schrijfopdrachten uit

Het geheim is simpel: voer schrijfopdrachten uit. Zij liet meerdere rokers een vragenlijst invullen. Op basis daarvan werden schrijfopdrachten ontwikkeld. Zij liet hen op papier zetten hoe zij zichzelf als roker en als niet-roker zouden zien. Het beeld als niet-roker beviel de meesten wel, waardoor zij ook niet meer wilde terugvallen in hun oude gedrag.

Ontwikkel een nieuwe identiteit

Volgens de Nederlandse psychologe kun je een nieuwe identiteit ontwikkelen. We gedragen ons het liefste op een manier dat écht bij ons past. Als voorbeeld noemde zij: ‘iemand die zichzelf niet als een sporter ziet, zou ook niet zo snel een stukje gaan hardlopen’. Ze vervolgde: ‘echter kun je wel de ambitie hebben op een marathon te lopen. Als dit je doel is, ga je er ook mee aan de slag met je nieuwe identiteit’.

Voor vaste rokers is meer nodig

De Nederlandse psychologe erkende dat het voor vaste rokers wel lastiger is. Het effect van een schrijfopdracht is voor hen vele male kleiner dan iemand die slechts af en toe rookt. Zij adviseert mensen om naar de huisarts te gaan en nicotinepleisters te gebruiken. Als je dat combineert met een schrijfopdracht, kom ook jij van het roken af! Vraag jezelf af: ‘wie ben ik zonder sigaret?’. Succes!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.