Slaapgebrek, stress, slaapgebrek of uitdroging kunnen allemaal oorzaken zijn van spanningshoofdpijn. Ook de kauwspier kan een rol spelen bij deze vorm van hoofdpijn. Als deze spier in het lichaam te strak staat kan dit namelijk leiden tot spanningshoofdpijn.Een gespannen kauwspier kan leiden tot verschillende ongemakken. Hierbij kun je onder andere denken aan ongemakkelijke situaties aan je schouders, nek of hoofd. Hoofdpijn kan gelukkig worden verlicht met behulp van deze massagetechniek.

Massagetechniek

Volgens Reavy kun je, met behulp van deze truc, je hoofdpijn gemakkelijk verhelpen. Gebruik je vingers en raak je groef recht onder je jukbeen en boven het kaakbot aan. Dat lukt vaak wel met een of twee vingertoppen. Laat je overige vingers rusten op het vlezige gedeelte van de spiermassa. Dit is tevens het gebied waar je de massagetechniek kunt toepassen. Masseer het gebied met behulp van je vingers of knokkels naar binnen en naar beneden. Je hoeft niet te hard te drukken: een zachte druk is voldoende. Open je mond langzaam en sluit je mond. Na een aantal seconden zal je merken dat je kauwspier losser aanvoelt. Je hoofdpijn zal daardoor ook verdwijnen.

Fysiotherapeut

Merk je dat je last hebt van spanningshoofdpijn? Dan is het raadzaam dat je deze ontspanningstechniek zo snel mogelijk toepast. Volgens fysiotherapeut Reavy zijn er ook mensen die de neiging hebben om hun kaken onder stress te klemmen. Juist voor hen is het ook erg belangrijk dat deze methode wordt toegepast.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.