Voor veel mensen is slapen hun favoriete bezigheid. Je kunt lekker in bed liggen en je hoeft even helemaal niets te doen. Slapen is ook nog eens erg goed voor je, want iedere dag moet je minimaal acht uur slaap krijgen.Na een goede nachtrust heb je je weer hersteld van de vorige dag. Je hebt dan weer een nieuwe dag voor de boeg waarin je weer je dingen kunt doen.

De juiste slaaphouding

Toch is het ook van groot belang dat je slaapt in een bepaalde houding. Verschillende houdingen zijn namelijk niet goed voor je en dat beïnvloedt je slaapgedrag. Je kunt het beste op je rug slapen. Je hoofd, nek en ruggengraat worden zodoende het minst belast omdat je een neutrale houding aanneemt. Ook komt je gezicht niet in aanraking met je kussens of het matras en dat voorkomt rimpels. Echter zijn er ook een aantal verkeerde houdingen. Welke dat zijn lees je hieronder.

Foetushouding

Op je rug slapen is dus goed voor je gezondheid en je lichaam. Op die manier rust je het beste uit en je wordt dan fit wakker. Slaap jij echter in de foetushouding? Dan breng je je lichaam, ongemerkt, veel schade toe.

Je trekt je knieën hoog op in deze houding en je drukt je kin tegen je borst aan. Dat is slecht voor de ruggenwervels en je zult dit merken doordat je wakker wordt met een stijve nek of rug. Bij vrouwen zullen de borsten op lange termijn zelfs gaan hangen omdat je steeds naar een kant slaapt.

Slapen op je buik

Een nog slechtere houding is slapen op je buik. Dit zorgt namelijk voor extra spanning op je spieren. Ook de organen in je buik worden platgedrukt. Slapen op je rug is dus verstandiger.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.