Als je gaat zonnen is het van groot belang dat je je insmeert. Door zonnebrandcrème op te smeren kan je je huid beschermen tegen uv-straling. Echter is nog iets dat slechter is voor je huid. Dat zijn namelijk de schermen van smartphone, laptops en tablets. Slecht nieuws voor de telefoonverslaafden onder ons dus.Blauw licht

Alle schermen stralen blauw licht uit. Wellicht wist je al wel dat dit blauwe licht voor vermoeide ogen kan zorgen. Je kunt hierdoor ook langer wakker blijven. Echter kan dit ook zorgen voor huidveroudering. Als jij je huid vier uur per dag blootstelt aan blauw licht kan dit zorgen voor huidschade. De gevolgen kunnen zelfs erger zijn dan een uur onbeschermd zonnen.

Verouderingstekenen

De schade aan je huid wordt veroorzaakt doordat blauw licht de vitamine A in je huid afbreekt. Deze vitamine heeft jouw huid nodig om gezond en soepel te blijven. Vanwege de afbraak van deze vitamine droogt jouw huid uit. Dat kan weer zorgen voor meer rimpels en pigmentvlekken. Volgens de dermatoloog dr. Sebagh moeten we daarom een dagcrème opsmeren. Dat kan onze huid beschermen tegen rimpeltjes. Er zijn nog niet heel veel crèmes die daarvoor geschikt zijn, maar hopelijk komen die er straks wel.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.