Kalknagels is één van de meest voorkomende voetaandoeningen. Likdoorns en voetschimmel zijn twee andere veel voorkomende aandoeningen aan de voet. Of dit nu zichtbaar is of niet, het blijft een vervelend probleem. Gelukkig is er een manier om kalknagels te behandelen. Hoe dat precies werkt, lees in je dit artikel.Wat zijn kalknagels?

Een kalknagel, ook wel bekend als schimmelnagel, is verkleurde, brokkelige of verdikte nagel. Doorgaans komt dit voor op de teennagels, maar het kan ook voorkomen op vingers. Het gevolg van kalknagels is dat je er niet doorheen kunt knippen met de bekende nagelschaar. De nagels zijn namelijk te dik.

Ontstaan

Deze vervelende aandoening wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie. De schimmel kan overal voorkomen: in huis, buiten, bij dieren en zelfs in eten. Ook plekken waar veel mensen komen, zoals sauna’s of zwembaden verspreiden veel van deze schimmels. Je kunt het zoveel mogelijk voorkomen door je voeten vooral goed te drogen. Loop bij voorkeur ook op slippers bij het zwembad of bij de sauna. Als je er al last van hebt, kun je het natuurlijk niet meer voorkomen. Dan zal je het moeten behandelen. Hieronder lees je hoe je de infectie kunt behandelen.

Hoe kun je kalknagels behandelen?

Gelukkig is er een manier hoe je kalknagels kunt behandelen. Het is vooral erg vervelend, ook al is het vaak niet eens zichtbaar. Persoonlijk wil je het natuurlijk gewoon oplossen. Er zijn voldoende zalfjes en crèmes beschikbaar, maar dat geeft lang niet altijd het gewenste resultaat. Je kunt dus ook gewoon een middeltje gebruiken wat je thuis kunt maken. Het grote geheim tegen kalknagels is gebruikmaken van appelazijn. Je hoeft alleen maar dagelijks een watje met appelazijn over je nagel te schrobben en je zult al snel resultaten zien. Je kunt, als je er erg veel last van hebt, het watje ook een nacht om je teen vastbinden. Gebruik daarvoor een stukje tape, zodat het goed vast blijft zitten. Als je dit proces iedere dag blijft herhalen, zal je merken dat je binnen korte tijd van de vervelende kalknagel af bent. Het is een veel goedkoper alternatief dan de dure zalfjes, crèmes en pillen en het is ook nog eens effectiever.