Als je op het internet zoekt zal je merken dat je veel tips kunt vinden over het voorkomen van het puisten. Puistjes voorkomen is vaak een must voor veel jonge kinderen. Op de middelbare school is het een grote ergernis en zij schamen zich in sommige gevallen ook vaak.Er zijn ook veel fabeltjes over de oorzaken van puisten. In dit artikel lees je hoe je puistjes voorkomen kunt.

Je eetpatroon

Over het algemeen wordt er gezegd dat slecht eten bijdraagt aan meer puistjes. Dat is echter niet waar. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat dit het aantal puisten niet verergert. Als je echter merkt dat je meer acne krijgt bij een bepaald voedingsmiddel, is het raadzaam om daar minder van te eten (of helemaal mee op te houden). Het is altijd verstandig om gezond te eten, niet alleen om puistjes te voorkomen maar ook voor je algehele gezondheid.

Drinken en slapen

Alhoewel het eten dus niet veel uitmaakt, maakt het wel uit hoeveel je drinkt. Je kunt puistjes voorkomen door voldoende water te drinken. Drink zoveel mogelijk water, bij voorkeur minstens twee liter per dag. Ook als je voldoende slaapt (minstens acht uur per dag) zal je merken dat je veel minder pukkels op je gezicht krijgt.

Zonlicht

Nu je weet hoe je puistjes voorkomen kunt, is het ook nog fijn om te weten dat zonlicht ook kan bijdragen aan het ontstaan van acne. Dat geldt echter niet voor iedereen, want één op de vijf mensen heeft hier last van. Bij hen verergert de acne als je in de zon komt. Vooral op je borst en op je rug merken zij dat het flink verergert.

Nogmaals: dat geldt niet voor iedereen. Sommigen merken juist dat zij er minder last van krijgen. Dat zal je voor jezelf moeten uitzoeken. Wellicht dat jij juist je puistjes kunt voorkomen door voldoende in de zon te liggen.