De buik is een van de plekken waar het vrij lastig is om vet te verliezen. Zowel dames als heren worstelen hier mee. Het hardnekkige buikvet lijkt maar niet van ons lichaam al te komen. Ook al sport je zoveel én eet je zo gezond: je houdt dat beetje vet. Gelukkig zijn er een aantal toepassingen die je iedere dag kan uitvoeren, zodat je een plattere buik krijgt. In dit artikel lees je daarmee over.Heb je een drukke baan of ben je druk bezig met een studie? Of heb je misschien drie kinderen waar je altijd op moet letten? Dan kan het natuurlijk weleens voorkomen dat je geen tijd hebt om te sporten. Gelukkig kun je dan een aantal veranderingen aannemen, waardoor je snel resultaat krijgt.

Houding

Je houding is ontzettend belangrijk én dat is overigens niet alleen verstandig voor een platte buik. Als je rechtop zit, steekt je middenrif er anders uit. Veel mensen zitten op een verkeerde manier, waardoor de buik naar voren steekt. Overigens geldt dat ook voor staan: als je rechtop staat, train je daarmee ook onopgemerkt je buikspieren.

Water drinken

Water drinken is ontzettend belangrijk. Als je te weinig water drinkt, houdt je lichaam het vocht vast waardoor je een opgeblazen gevoel krijgt. Als je voldoende drinkt zal je dit probleem niet hebben. Je voelt je daardoor minder ‘bloated’. Dat zie je goed terug in je buik. Als je veel water drinkt, zorgt dat ervoor dat je buik platter blijft.

Daarnaast is voeding met water ook goed om te eten. Hierbij kun je onder andere denken aan aardbeien, paprika, radijs, tomaten, selderij, komkommer en ijsbergsla. Als tip kunnen we je nog meegeven om een aantal trays met flesjes water van 0,5 liter in huis te halen. Deze drink je gemakkelijk weg en het zorgt ervoor dat je voldoende vocht binnenkrijgt.

Een kopje koffie

Een kopje koffie op zijn tijd is ontzettend goed voor je. Het zorgt er namelijk voor dat overtollig vocht sneller wordt afgedreven. Bovendien stimuleert koffie je stoelgang, waardoor het ook weer zorgt voor een plattere buik. Houd er rekening mee dat je koffie wel met mate moet drinken.

Rustig eten

Als je erg snel eet, zal dat ervoor zorgen dat je veel lucht binnenkrijgt. Dat zorgt voor een opgeblazen gevoel in je lichaam. Kauw daarom minimaal tien keer voordat je je warme eten doorslikt.

Vermijd het kauwen van kauwgom

Kauwgom kauwen is misschien lekker, maar zorgt er ook voor dat je veel extra lucht inslikt. Dat kan weer zorgen voor een opgeblazen gevoel en het kan zelfs leiden tot buikpijn. Als je kauwgom kauwt, krijgen je hersenen een signaal dat er eten aankomt. Je hersenen komen echter bedrogen uit: er komt niets. Toch worden er wel enzymen en zuren geactiveerd. Dat kan eveneens zorgen voor een opgezette buik.

Probiotica

Probiotica is een stof die ervoor zorgt dat je darmen goed werken. Eet daarom voedsel dat hier rijk aan is. Het zit onder andere verwerkt in yoghurt, kimchi, zuurkool en karnemelk.

Minder zout

Zorg ervoor dat je zout zoveel mogelijk vermijdt. Als je eten eet waarin veel zout verwerkt is, stijgt het natriumgehalte in je lichaam. Ook dat zal ervoor zorgen dat je weer meer vocht vasthoudt. Dat zorgt weer voor een opgeblazen buik. Probeer dat dus te vermijden!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.