Iedereen vind het weleens lekker om een bakje chips te eten. Tegenwoordig zijn er talloze smaken, maar paprika- en naturelchips blijven de meest gegeten varianten. Welke chips zou ‘gezonder’ zijn? Of laten we het anders stellen: welke chips bevat minder calorieën?We namen de proef op de som. Als je twee zakken Lays chips met elkaar vergelijkt, blijkt het dat er meer calorieën zitten in naturelchips. Per 100 gram zitten er namelijk tien calorieën meer in. Wel is het zo dat er meer zout in paprikachips zit. Maakt dat naturelchips, ondanks meer calorieën, toch gezonder?

Het verschil in ingrediënten is hetgeen waardoor naturelchips meer calorieën bevat. Naturelchips heeft maar vier ingrediënten, terwijl paprikachips er maar liefst veertien heeft. Als we goed kijken naar de ingrediënten van paprikachips, blijkt het toch dat deze chips minder gezond is. Er mogen misschien iets minder calorieën inzitten, maar toch zitten er ook meer slechte ingrediënten in deze chips. Zo bevat het onder andere meer suiker en meer zout.

Als je chips wilt eten, kun je daarom beter naturelchips eten. Dat is beter voor je lichaam, omdat het minder toevoegingen bevat.

Kende jij deze feiten al? Deel dit artikel op social media met vrienden en familie en stel hen hier ook van op de hoogte.