Iedereen is weleens moe of uitgeput. Voor sommigen is dat echter een dagelijks tafereel. Hoe weet je nu of je daadwerkelijk écht moe bent door hard werken of wanneer je gewoonweg te weinig slaap hebt gehad? Je kunt het herkennen aan de volgende signalen.De symptomen van slaaptekort

Je kunt slaaptekort herkennen aan de volgende zes symptomen.

Een hongerig gevoel

Je hebt continu zin in (slecht) eten. Als je te weinig slaap hebt gehad, heeft je lichaam namelijk behoefte aan meer energie. Met behulp van snelle koolhydraten kan je lichaam snel energie krijgen. Een patatje of een hamburger van de McDonald’s gaat er dan wel snel in. Wil je vaak snacken? Dan kun je eens kijken naar je slaapritme: slaap je wel voldoende?

Neerslachtig en/of somber

Voel je je de laatste tijd depressief of heb je veel last van stress? Dan kan dit ook te maken hebben met slaaptekort.

Klunzig

Je motorische vaardigheden worden steeds minder als je slaaptekort hebt. Vermoeide mensen zijn daardoor ook trager en klunziger.

Weinig tot geen concentratie

Kun je je tijdens je werk totaal niet concentreren? Dan kan dit ook te maken hebben met slaaptekort. Als je namelijk weinig slaapt kan dat ook zorgen voor een slecht concentratievermogen.

Laag libido

Heb je geen zin meer om de liefde te bedrijven met je partner? Dan kan dat ook betekenen dat je simpelweg te weinig slaapt.

Vaak én lang verkouden

Ben je al een tijdje aan het snotteren? En overkomt je dat geregeld? Ook dan kun je eens naar je slaappatroon kijken.

Hoeveel moet ik slapen?

Het wordt aangeraden om minimaal zeven uur per dag te slapen. Acht uur slaap heeft de voorkeur.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.