Slaapproblemen zijn allesbehalve prettig. Niets is irritanter dan wanneer je niet kunt slapen. Je ligt midden in de nacht wakker en je weet dat je de volgende dag weer vroeg uit bed moet. Urenlang naar het plafond staren is dan natuurlijk bijzonder vervelend.



Slapeloosheid

Circa 42 procent van de mensen heeft soms (of regelmatig) last van slapeloosheid. Een van de grootste redenen is stress. Stresshormonen zijn een flinke boosdoener als het gaat om je nachtrust. Slapeloosheid kan bovendien flinke gevolgen hebben: zowel voor je lichaam als voor je geest. Het verstoort het natuurlijke slaapritme dat lastig te herstellen is. Mensen die aan slapeloosheid lijden maken de situatie soms, onbedoeld weliswaar, overdag ook erger. Zij gaan overdag namelijk slapen, waardoor het in de avonduren lastiger is om in slaap te vallen. Anderen proberen te functioneren zonder slaap wat weer lichamelijke en psychische problemen met zich kan meebrengen. Er is echter een oplossing. Op deze manier kan je de strijd tegen slapeloosheid winnen.

Slaappoeder

Je kunt namelijk een zelfgemaakte slaappoeder maken. Dit betreft simpelweg een combinatie van zout en suiker. Ondanks de simpele samenstelling zorgt dit voor goede resultaten. Beide ingrediënten helpen bij het reguleren van stresshormonen en doen dienst als opladers van je cellen.

Het zorgt ervoor dat je lichaamsenergie gereguleerd wordt. Ook je ademhaling wordt gereguleerd. Suiker stuurt een signaal naar de hersenen dat je lichaam geen stresshormonen meer hoeft aan te maken. Zout zorgt ervoor dat je adrenalineniveau gecontroleerd wordt.

Ingrediënten voor slaappoeder

Dit heb je nodig voor de slaappoeder:

  • 2 theelepels roze Himalaya zeezout;
  • 2 theelepels organische bruine suiker;
  • 5 eetlepels honing (optioneel).

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten in een plastic zak en schud dit goed door elkaar zodat er een homogene massa ontstaat. Voor het slapengaan, of wanneer je in de nacht wakker ligt, kan je een eetlepel consumeren. Plaats het onder je tong en laat het smelten. Het zal zodoende eindigen in je bloed. Dat is alles wat je hoeft te doen. Slaap lekker alvast.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.