Wil je gespleten haarpunten graag voorkomen? Dan kun je dit handige artikel lezen! Gespleten haarpunten zorgen voor dof en dun haar en dat wil je natuurlijk niet. Voorkomen is altijd beter dan genezen en met behulp van deze tips voorkom je de gespleten haarpunten!Als je haar al gespleten is zullen deze tips helaas niet meer werken. Het is dan belangrijk dat je naar de kapper gaat. Als je dat niet doet kan dat ervoor zorgen dat de punten nog verder gaan scheuren. Plan dus alvast maar een afspraak in als het al zover is.

Is je haar gezond? Of ben je net bij de kapper geweest? Zorg ervoor dat je de onderstaande tips doorleest.

Voedende conditioner

Het is belangrijk dat je twee of drie keer per week voedende conditioner gebruikt. Je hoeft geen shampoo te gebruiken voordat je conditioner gebruikt. Zorg ervoor dat je een staart maakt van je haar. Je hoeft dan alleen maar je staart in te smeren met conditioner.

Kam je haar niet wanneer het nat is

Kom je net onder de douche vandaan en is je haar nat? Kam dit dan niet als het nat is. Doe je dit toch? Dan is de kans groter dat je haar breekt. Als je haar nat is, is je haar namelijk kwetsbaarder.

Borstel je haar niet

Heb je in borstel in huis? Dan kun je die net zo goed weggooien! Je kunt namelijk beter gebruikmaken van een kam met brede tanden. Op die manier trek je je haar ook niet zomaar stuk.

Föhn je haar zo min mogelijk

Je kunt een föhn ook maar beter vermijden. Probeer dit zo weinig mogelijk te gebruiken. Het kan er namelijk voor zorgen dat je haar uitdroogt waardoor het ook weer sneller gaat splijten.

Dep je haar droog

Je kunt je haar natuurlijk droogwrijven met behulp van een handdoek. Toch is dat geen aanrader. Het kan er namelijk ook voor zorgen dat je haar gaat breken. Dep het daarom liever voorzichtig droog met een oud T-shirt. Dit is minder stug dan een handdoek en daarmee kun je gespleten haarpunten voorkomen.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.