Eigenlijk is het iets natuurlijks: je laat zo nu en dan een scheetje. Echter is het wel erg gênant. Niemand zit erop te wachten dat zij een naar geurtje ruiken.Iedere dag laten we gemiddeld zo’n 20 scheetjes. Dat is geen negatief nieuws. Het is namelijk een teken dat je maagdarmkanaal goed werkt. Laat je vaker dan 25 keer per dag een scheetje? Dan is het wel belangrijk om actie te ondernemen.

Waarschijnlijk heb je dan ook een opgeblazen gevoel in je buik en dat kan zeer onprettig zijn. Bovendien stinken je scheetjes vaak erger dan normaal. Inhouden is soms geen optie, omdat het dan alleen maar erger aanvoelt. Gelukkig kun je het gemakkelijk tegengaan.

Je kunt namelijk een natuurlijk middel gebruiken. Dit is verkrijgbaar in drie soorten: als olie, zaad of als thee. Gebruik bij voorkeur venkelzaadjes. Iedere keer als je thee maakt, kun je wat venkelzaadjes toevoegen. Vergeet het niet goed te roeren. Nadat je je thee op hebt, zal je al na tien minuten merken dat het opgeblazen gevoel afneemt.

Ben je geen liefhebber van thee? Als alternatief kun je ook venkelolie kopen. Dit kun je mengen met een glas (heet) water.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.