Hoofdpijn is natuurlijk ontzettend vervelend. Het bonzende gevoel in je hoofd is niet prettig en wordt weleens ervaren als je de vorige dag te veel alcohol hebt gehad. Toch is alcohol niet het enige voedingsmiddel dat kan zorgen voor hoofdpijn. Er zijn namelijk ook een aantal andere voedingsmiddelen die daarvoor kunnen zorgen. In dit artikel lees je daar meer over.Hoofdpijn

De helft van de gehele mensheid heeft minimaal een keer per jaar last van hoofdpijn. Een deel van hen heeft zelfs een aantal keren per dag last van hoofdpijn (migraine). Dat kan zorgen voor bonzende, stekende of doffe pijn in het hoofd. Hoofdpijn kan een lichamelijke oorzaak hebben, maar ook een geestelijke oorzaak. Soms kan het ook liggen aan het voedsel dat je binnenkrijgt. Een bepaald dieet kan daarom ook funest zijn.

Alcohol

Bovenaan aan het lijstje: alcohol. Alcohol zorgt het vaakst voor hoofdpijn. Als je te diep in het glaasje hebt gekeken kan dat de volgende dag zorgen voor bonkende hoofdpijn. Je kunt last hebben van een kater en de bonkende hoofdpijn is een van de symptomen. Sommige mensen hebben hier nooit last van, terwijl anderen na een drankje al last krijgen van hoofdpijn.

Chocolade

Sommige mensen kunnen er niet vanaf blijven: chocolade. De lekkernij kan helaas wel zorgen voor de nodige hoofdpijn. Migraine wordt in 42 procent van de gevallen getriggerd door chocolade. Het kan dus raadzaam zijn om de chocolade maar te laten liggen als je hier gevoelig voor bent.

Koffie

Ook dit is niet erg leuk om te lezen, maar koffie kan zorgen voor hoofdpijn. Hoofdpijn kan ontstaan als je te veel koffie drinkt. Zorg er daarom voor dat je het aantal kopjes koffie per dag beperkt tot maximaal vier kopjes. Ook dit kan natuurlijk weer verschillen per persoon. Niet iedereen heeft last van hoofdpijn als zij meer dan vier kopjes koffie per dag drinken.

Citrusvruchten

Een citrusvrucht is een vitamine C-bom en is daarmee erg gezond. Toch kan het ook zorgen voor de nodige hoofdpijn. Uit onderzoek is gebleken dat elf procent van de mensen die last hebben van migraine nog meer last krijgen van hoofdpijn nadat zij een citrusvrucht hebben geconsumeerd. Waarschijnlijk wordt dit veroorzaakt door de verhoogde concentratie van aminozuren en tyramine in het fruit. Het kan dus lonen om de citrusvrucht te vermijden als je last hebt van migraine.

Zoetstoffen

De zoetstof aspartaam kan ook zorgen voor de nodige hoofdpijn. Zorg er daarom voor dat je niet te veel Coca Cola Light drinkt. Het is natuurlijk raadzaam om gewoon lekker veel water te drinken. Daarmee vermijd je überhaupt dat je deze zoetstoffen binnenkrijgt.

Oude kaas

Merk je dat je last krijgt van hoofdpijn nadat je kaas van een kaasplankje hebt gegeten? Dat kan weleens kloppen. Oude kaas, waaronder blauwe-, cheddar-, Parmezaanse kaas Camembert bevatten namelijk veel tyramine. Dit kan weer zorgen voor de nodige hoofdpijn. Wil je wel graag kaas eten? Dan kun je kiezen voor ricotta, roomkaas en Hüttenkäse.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit bericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.