Als de temperaturen weer flink zakken, zal je ook merken dat je weer sneller last hebt van koude voeten. Vaak pakken we ons dan ook goed in als we naar buiten gaan. We trekken onder andere dikke sokken aan, we doen een goede sjaal om en warme schoenen mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Soms is dat echter niet voldoende. Hoe hou je je voeten nu echt warm?Eet jezelf warm

In de avonduren eten wij vaak warm eten. Echter kun je natuurlijk overdag ook wel warm eten consumeren. Zo kun je bijvoorbeeld eens een lekker soepje maken of kun je een groentencurry eten. Met wat verse kruiden, zoals chili, gember, kardemom en mosterd maak je er een heerlijk gerecht van én geef je je bloedcirculatie een boost. Je zult al snel merken dat je ook lekker warm blijft.

Springen

Ook springen draagt bij aan een verbeterde bloedcirculatie. Als je op en neer springt wordt er bloed en zuurstof door je lichaam gepompt. Dat betekent dus ook dat dit naar je vingers en je tenen gaat.

Je hoeft overigens niet per se te springen, maar je kunt ook een springende beweging maken. Hierdoor worden je gewrichten minder belast, maar het effect is hetzelfde. Als je in een flat woont, is die optie vaak ook beter. Je onderburen zullen het misschien niet leuk vinden als jij in de ochtenduren aan het springen bent.

Losse kleding

Als je strakke kleding aan hebt, zal dit je bloedcirculatie beperken. Daarom is het juist belangrijk om losse kleding te dragen. Daarmee kun je je lichaam ook beter warm houden.

Je voeten masseren
In iedere voet heb je maar liefst 2.000 zenuwuiteinden. Wil je je bloedcirculatie een handje helpen? Dan kun je je voeten even lekker verwennen door deze te masseren. Plaats een hand bovenop je voet en eentje onderop de voet. Wrijf met je handen over je voet: ga heen en weer. Begin aan de voorkant en eindig op je hiel. Knijp tot slot, niet al te hard, in iedere teen en wiebel met je tenen. Dit proces kun je herhalen voor je andere voet.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.