Last van maagzuur komt heel veel voorLast van maagzuur is één voor de meest voorkomende kwaaltjes en alleen in Nederland zijn er al ongeveer twee miljoen mensen die op doktersvoorschrift medicijnen slikken om het onder controle te houden. Twee miljoen mensen op herhaalrecept voor brandend maagzuur is eigenlijk best wel veel en daar zitten de mensen die bij supermarkt of drogisterij zelf hun pillen kopen nog niet bij.

Huismiddeltjes tegen brandend maagzuur

Vroeger hadden mensen vast ook last van maagzuur en de vraag is of en hoe ze dit dan oplosten en of we daar vandaag de dag iets van kunnen leren. Het is dus best interessant om na te gaan wat de mogelijkheden zijn om brandend maagzuur op te lossen of onder controle te krijgen zonder direct aan de pillen en de medicijnen te gaan. Zijn er huismiddeltjes die de klachten van brandend maagzuur verhelpen of verminderen? Het antwoord is natuurlijk positief. Havermout blijkt heel goed te werken, liefst een eetlepel droge havermout maar een dagelijks bordje havermoutpap blijkt ook te werken. Water drinken helpt ook. Drink gedurende de hele dag van tijd tot tijd een slok water. Veel mensen drinken te weinig water of nemen op te weinig momenten water. Het kauwen van zoethout of het drinken van zoethout thee is een al lang bekend middel tegen acute brandend maagzuur klachten. Het dagelijks nemen van een in water opgeloste theelepel appelazijn ondersteunt de spijsvertering en de stofwisseling en voorkomt dat je last krijgt van brandend maagzuur. Tot slot de rauwe aardappel. Niet echt een lekkernij maar wel een goed middel tegen brandend maagzuur. Dagelijks een kleine aardappel rauw opeten is dan ook een goed idee.

Maagzuur, gewoontes en levensstijl

Een deel van het afkomen van brandend maagzuur zit ook in het aanpassen van gewoontes. Zo is het eten van meerdere kleine maaltijden in plaats van één of twee keer bunkeren een heel goed begin om van brandend maagzuur af te komen. Daar horen goed bewegen, niet te strakke kleding dragen, het voorkomen van stress en je druk maken over van alles en nog wat en proberen van je ongezonde gewoontes als te veel drinken en roken ook bij. Je kunt natuurlijk de rest van je leven op doktersvoorschrift brandend maagzuur tabletten slikken maar met de huis-tuin- en keukenmiddeltjes en iets andere manieren kun je het probleem ook oplossen.