In eerste instantie lijkt neusspray ongevaarlijk. Toch blijken er wel veel risico’s aan te kleven. Natuurlijk gebruik je het goedje om van je verstopte neus af te komen. Echter zal je al gauw merken dat je de neusspray nodig hebt, omdat je niet kunt stoppen met sprayen! Natuurlijk geldt dat niet voor iedereen, maar voor iemand die verslavingsgevoelig is kan dat zeker. Je wilt natuurlijk niet verslaafd raken aan zo’n medicijn.Xylometazoline

Heb je een neusspray met daarin het stofje Xylometazoline? Dan heb je een neusspray die verslavend kan werken. Het stofje zorgt ervoor dat het slijmvlies in je neus steeds kleiner wordt en je bloedvaatjes zullen vernauwen. Je kunt daardoor weer gemakkelijker door je neus ademen, maar de bloedvaatjes worden weer wijder als je stopt met het gebruik van de neusspray. Je zult merken dat je neus daardoor sneller verstopt zit. Dat kan ook leiden tot een verslaving.

Trilhaartjes

Een neusspray kan bovendien de trilhaartjes in je neus beschadigen, waardoor je sneller vatbaar bent voor verscheidene bacteriën en infecties. Je haartjes herstellen gelukkig wel zodra je stopt met sprayen. Blijf je je neusspray gebruiken? Dan herstellen deze haartjes zich minder snel. Daarom is het dus raadzaam om geen neusspray te gebruiken, maar kun je beter kiezen voor alternatieven. Kun je je neusspray echt niet missen? Gebruik dit dan bij voorkeur in een neusgat en niet bij beide neusgaten. Je kunt daardoor weer gemakkelijker ademen en het is ook eenvoudiger om in een keer te stoppen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.