Vooral in de zomermaanden komt het helaas vaak voor: blaren. Je krijgt hier sneller last van op slippers en geeft een irritant en pijnlijk gevoel. Als een blaar ook nog eens op een vervelende plek zit kan zelfs het lopen moeizaam gaan. Je kunt je blaar daarom doorprikken. In dat geval ben je in ieder geval van de blaar af. Is dat echter wel zo verstandig? Of kan je dit beter laten? In dit artikel lees je daar meer over.Rode Kruis

Margriet.nl nam de proef op de som en vroeg het aan het Rode Kruis. Volgens het Rode Kruis kan je de blaar beter gesloten houden in verband met infectiegevaar. Als de blaren echt pijnlijk zijn kan je ervoor kiezen om je blaar wel te doorprikken. Wel is het belangrijk dat je hierbij hygiënisch te werk gaat.

Hoe kan je een blaar doorprikken?

Heb je erg veel last van de blaar en wil je de blaar daarom liever doorprikken? Zorg ervoor dat je de blaar eerst goed wast. Vervolgens moet je je handen en voeten ook nog wassen met zeep. Prik vervolgens met een steriel naaldje de basis van de blaar door. Je dient dus niet in het midden te prikken, maar aan de zijkant. Het vocht zal er vervolgens uitlopen. De blaar kan je vervolgens afdekken met een kleefpleister. Pas echter wel op met plooien: deze kunnen namelijk nogmaals blaren veroorzaken en dan loop je weer rond met hetzelfde probleem.

Is de blaar al open?

Is de blaar al open? Dan is het belangrijk dat je de omringende huid droog en vetvrij maakt. Plak er vervolgens een blarenpleister op. Deze kan je afplakken met een stroken kleefpleister. Ook dit dien je uiteraard te doen met schone handen.

Heb je te maken met een ontzettend grote blaar? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met je huisarts of een EHBO’er. Zij kunnen dit dan ook voor je behandelen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.