Soms wil je eens een dag helemaal niets doen. Je wilt gewoon een dag op de bank liggen en lekker televisiekijken. Eigenlijk doe je die dag dus helemaal niets productiefs, maar toch kan je erg moe worden. Hoe zit dit nu precies? In dit artikel lees je daar meer over.Erg moe

Volgens slaapspecialist Sophie Bostock is het erg normaal dat je moe bent na een dag niets doen. Dat is al helemaal het geval wanneer je de gehele dag binnen hebt gezeten. Mensen zijn gewoontedieren en hebben normaalgesproken een routine in het dagelijkse leven. Als je routine verstoord wordt kan je daardoor moe worden. Je wordt minder blootgesteld aan de zon en je kijkt waarschijnlijk meer naar een beeldscherm. Ook dat draagt bij aan een moe gevoel. Ook het coronavirus heeft hier een impact op. Wij mensen worden nerveus van het nieuws en zitten veelal met dezelfde mensen in een ruimte. Je zult je daardoor slomer gaan voelen.

Vermoeidheid

Gedurende vakanties, tijdens je vrije dagen of in de weekenden ben je misschien geneigd om iets minder te doen dan normaal. Echter is dat juist niet verstandig. Het is verleidelijk om lekker te slapen, maar juist hierdoor verstoor je het ritme van je lichaam. Je zult zodoende vatbaarder worden voor vermoeidheid. Slaapexpert Sophie benadrukt daarom dat het belangrijk is om jezelf op je vrije dagen toch wat taken te geven. Zo kan je bijvoorbeeld je huis opruimen of een wandeling maken.

Zorg voor een routine

Maak jij je zorgen om het coronanieuws? Zorg er dan voor dat je je hier niet al te veel mee bezighoudt. Zet het nieuws eens een dag uit. Stress kan je immers nogal moe maken. Wil je een dag niets doen? Zorg er dan in ieder geval voor dat je bijvoorbeeld even een ommetje maakt. Een kleine workout kan ook. Bewegen is een manier om jezelf een energieboost te geven. Hierbij maak je endorfine aan en voel je je direct een stukje blijer. Naar buiten gaan is ook verstandig voor een beetje frisse lucht. Steeds maar binnen zitten is geen aanrader.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.