Je misselijkheid laten verdwijnen

Misselijkheid is een ontzettend vervelend gevoel. Je wilt er natuurlijk ook van alles aan doen om dit te laten verdwijnen. Daarom is het belangrijk dat je voldoende water drinkt, een heerlijk kop thee maakt en ten alle tijden rustig blijft.Drink voldoende water

Het is altijd belangrijk om voldoende water te blijven drinken. Misselijkheid gaat namelijk vaak gepaard met uitdroging. Drink daarom bij voorkeur water. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om sportdrankjes te drinken. Deze dranken bevatten namelijk kalium en zout, wat zorgt voor een sneller herstel van het lichaam. Dat heb je natuurlijk niet altijd in huis, terwijl water natuurlijk altijd uit de kraan te tappen is. Het is voordelig en gezond.

Thee met kruiden

Een ander goed middeltje tegen misselijkheid zijn diverse kruiden. Er zijn bepaalde kruiden die werken tegen zowel misselijkheid als andere maagklachten. Enkele kruiden die helpen zijn: pepermuntblad, zouthoutwortel, kamillebloem en gember. Deze verschillende kruiden kun je goed innemen in combinatie met thee. Kruiden- of gemberthee haal je immers kant-en-klaar in de winkel op. Als je vaker last hebt van misselijkheid, is het dan ook raadzaam om dit alvast in huis te halen. Dan heb je altijd een goed middeltje tegen misselijkheid.

Blijf ten alle tijden rustig

Als je misselijk bent, zal je soms merken dat je evenwichtsorgaan wordt beïnvloed. Je kunt je dan al snel duizelig en licht voelen. Op zulke momenten is het vooral belangrijk dat je eventjes gaat liggen. Je maag zal daardoor kalmeren. Zet eventueel de televisie aan, zodat je even afgeleid raakt van de misselijkheid.

Heb jij ook vaak last van misselijkheid en kun jij ook iets met de bovenstaande tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie en stel hen ook op de hoogte.