In de zomermaanden is het vaak een grote ergernis: overal vliegen kleine muggen en het is razend irritant. Als je geprikt wordt, is het al helemaal geen pretje. Het zorgt voor jeuk, pijn en roodheid en de zwelling blijft je mateloos irriteren.Gelukkig kun je een muggenbult verwijderen in slechts enkele stappen.

Muggenbeet voorkomen

Helemaal nooit geprikt worden is natuurlijk het fijnste. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Je kunt daarom onder een klamboe slapen, die ervoor zorgt dat je deze ongevraagde gasten niet in je bed krijgt. Ook ramen en deuren dichthouden is raadzaam. Plaats horren indien je deze toch open wilt houden, want goed ventileren is ook verstandig.

Tot slot kun je nog een citroenplant in je kamer neerzetten, want muggen houden namelijk totaal niet van citroengeur. Als zij dit ruiken, zullen ze zich alleen er maar van weren om jou te prikken. Dan gaan ze verder naar een ander slachtoffer. Als je veel knoflook hebt gegeten in de avond, zullen ze ook niet graag bij je in de buurt komen. Die geur vinden ook zij niet bepaald aantrekkelijk.

Behandeling

Helaas kun je niet altijd voorkomen dat je geprikt wordt door een mug. Je kunt een muggenbult daarom ook verwijderen. Het mooiste van deze behandeling is: je hebt het kuurtje allang in huis. Je kunt namelijk gewoon tandpasta gebruiken tegen de jeuk.

Wrijf de tandpasta zo’n twee minuutjes uit op de muggenbeet en laat het flink intrekken. Je zult direct merken dat je jeuk verdwijnt. Herhaal dit proces net zo lang totdat de bult helemaal weg is. Het hoeft maar een dun laagje tandpasta te zijn en het werkt als een echt wondermiddeltje. Nooit meer dure producten in huis halen, maar gewoon je tandpasta gebruiken.

Ken jij ook iemand die altijd wordt geprikt? Deel dit artikel dan op social media en stel hem of haar op de hoogte!