Cellulitis komt ontzettend veel voor onder mensen. Het overkomt niet alleen Nederlanders, maar ook anderen. Men noemt het ook wel ‘sinaasappelhuid’ en het komt vaak voor bij mensen die veel sporten. Tijdens de Olympische Spelen zie je ook dat veel deelnemers hier last van hebben.Een gezonde leefstijl is dus niet voldoende om cellulitis te vermijden. Het grote geheim is echter cupping. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd door middel van zuignappen. Alhoewel dat er vrij hard aan toe gaat, is het wel belangrijk voor het spierherstel van topsporters. Daarnaast wordt het ook ingezet om stress en pijn te verminderen. Bovendien verkleint het de kans op griep.

Je kunt je huid ook regelmatig laten masseren. Daarmee behoud je een gladde huid. Zo zijn er nog een aantal manieren om van cellulitis af te komen.

Vroeg of laat krijgen we hier helaas allemaal mee te maken. Je wilt natuurlijk dat je er weer snel vanaf komt. Dat is echter niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig zijn er een aantal manieren voor.

Er zijn een aantal voedingsmiddelen die je hierbij kunnen helpen. Enkele voorbeelden daarvan zijn:

  • Yoghurt, melk en kaas;
  • Rauwe groenten;
  • Bonen;
  • Rijst;
  • Vetarm vlees, zoals kip, vis of rundvlees;
  • Vers fruit.

Daarnaast kun je je bloedsomloop stimuleren door zowel massages als warme en koude douches te nemen. Door voldoende te sporten kun je bovendien je spieren versterken. Zo kun je onder andere squats doen. Daarmee kun je cellulitis zoveel mogelijk voorkomen.

Vind jij dit ook een interessant blogartikel? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.