Jij hebt ook vast weleens je oren schoongemaakt met een wattenstaafje. Het is natuurlijk ook erg gemakkelijk en effectief, want je komt overal eenvoudig bij met een wattenstaafje. Je oren kun je daardoor flink reinigen. Het klinkt erg logisch en onschuldig, maar zo onschuldig blijkt het helemaal niet te zijn.Vicieuze cirkel

In feite duw je met een wattenstaafje het oorsmeer alleen maar verder je in oren in. Hierdoor kunnen je oren beschadigen en komt er een soort vicieuze cirkel in werking. Oorsmeer wordt normaliter alleen aangemaakt in het eerste gedeelte van je gehoorgang. Daardoor zit het, van nature, dus ook alleen op die plek. Als je het verder in je oren duwt, zit er geen oorsmeer meer op de originele plek. Het lijkt dan alsof je geen oorsmeer meer hebt, maar dat is niet helemaal waar.

Gebruik geen wattenstaafjes meer

Iedere keer haal je je oorsmeer weg met een wattenstaafje en daardoor voelen jouw oren zich weer genoodzaakt om nieuw oorsmeer aan te maken. Er ontstaat hierdoor een patroon waar je niet meer onderuit komt. Het beste is dus om te stoppen met de wattenstaafjes. Het enige oorsmeer dat je daadwerkelijk hoeft weg te halen, is het oorsmeer dat direct aan het begin zit. Verder hoef je niets weg te halen. Heb je ernstige klachten met oorsmeer? Dan kun je er eventueel ook voor kiezen om oordruppels te gebruiken. Je kunt echter ook een bezoekje brengen aan de huisarts.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.