We hebben allemaal weleens last van pijntjes. Pijn kan overal en op ieder moment ontstaan. Het kan ook nog eens verschillende oorzaken hebben en dat kan het ook erg lastig maken. Als je flink hebt gesport kun je last krijgen van spierpijn. Heb je iets te diep in het glaasje gekeken? Dan kun je last krijgen van hoofdpijn. Gelukkig gaat dat vanzelf weer over en hoef je daar dus niets aan te doen. Er zijn echter ook een aantal pijnsoorten die je niet moet negeren. Voel je een van de onderstaande pijnsoorten? Neem dan snel mogelijk contact op met je huisarts.Scherpe pijn in je buik

Het is natuurlijk nooit fraai als je last hebt van je buik. Als je iets verkeerds hebt gegeten, of je hebt je menstruatie, kan dat zorgen voor buikpijn. Dat voelt heftig aan, maar vaak gaat dit vanzelf weer over. Heb je echter stevige pijn in je buik? Dan kan dit duiden op een blindedarmontsteking of je hebt problemen met je galblaas. Het is dus raadzaam om contact op te nemen met je huisarts.

Pijn bij het plassen

Als je pijn hebt bij het plassen kan dat een onschuldige blaasontsteking zijn. Als het echter flink moeizaam en pijnlijk is kan het ook iets anders zijn. In het ernstigste geval kan dit zelfs een tumor zijn. Ook hiervoor geldt: maak gerust een afspraak bij jouw huisarts.

Een gezwollen of pijnlijk been

Als je je stoot kun je natuurlijk een gezwollen been krijgen. Heb je je echter niet gestoten en heb je plotseling een gezwollen of pijnlijk been? Dan is er misschien iets anders aan de hand. Er kan bijvoorbeeld een stolling zijn in je been. Mogelijk is het een trombose. Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk een afspraak inplant bij je huisarts. Je huisarts kan inschatten of dit daadwerkelijk een trombosebeen is. Indien dat het geval is zal je moeten worden behandeld.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.