Als je weleens last hebt van zware benen, dan ben je zeker niet de enige. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken. De oorzaak is doorgaans erg simpel en met behulp van dit eenvoudige trucje ben je er ook zo weer vanaf!Misschien klinkt het je wel bekend in de oren: je hebt de hele dag gewerkt en je moest veel staan of lopen. Als je dan eventjes gaat zitten, is het net alsof er zware stenen aan je benen hangen. Als gevolg daarvan voel je je ook weer minder energiek. Als je dan eenmaal thuis bent, wil je eigenlijk direct wel gaan slapen.

De oorzaak is echter vrij simpel: de bloedcirculatie vermindert en blijft onderin je benen zitten. Gelukkig is de oorzaak niet gevaarlijk, maar wel bijzonder vervelend. Wil je hier ook graag vanaf? Lees dan onze tip!

Als je benen opgeblazen, loom of zwaar aanvallen kun je deze eenvoudige tip volgen. Na een lange dag kun je even met je rug tegen de muur liggen. Zorg ervoor dat je je benen omhooghoudt tegen de muur aan. Misschien voelt dit een beetje ongemakkelijk, maar het is wel erg effectief.

Door de zwaartekracht zal de zwelling in je benen afnemen. Dit kan vervolgens weer door je kuiten en voeten circuleren. Als je dan nog eventjes gaat stretchen, zal dat ervoor zorgen dat je benen goed ontspannen. Vervolgens hoef je je benen alleen nog maar een goede massage te geven. Je zult al gauw merken dat je geen last meer hebt van zware benen.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.