Het is natuurlijk nooit fijn als je last hebt van gewrichtspijn. Als je hier last van hebt is het ontzettend belangrijk dat je blijft bewegen. Je moet natuurlijk wel kiezen voor een sport waarbij de pijn niet verergert. Je spieren en gewichten mogen niet te veel belast worden. Gelukkig zijn er een aantal sporten waarbij je spieren en gewrichten soepel en sterk blijven. Je hebt baat bij een van de volgende sporten.Rustig opbouwen

Als je last hebt van gewrichtspijn kan het vervelend zijn om te gaan sporten. Als je echter rustig begint en rustig aandoet kan het geen kwaad om te bewegen. Het is dus verstandig om het sporten rustig op te bouwen. Begin eens met tien minuutjes per dag en probeer dit langzamerhand op te bouwen totdat je een sport 30 minuten kunt volhouden.

Beweging

Als de gewrichtspijn verergert tijdens of na het sporten is het belangrijk dat je het iets rustiger aanpakt. Gaat het inmiddels weer een beetje beter? Dan kun je het weer iets meer oppakken: je kunt weer meer bewegen. Het is belangrijk dat je juiste sport kiest. Enkele sporten die je kunt beoefenen als je last hebt van gewrichtspijn zijn:

  • Fietsen;
  • Zwemmen;
  • Wandelen;
  • Yoga;
  • Op de crosstrainer crossen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.