Soms ontstaat het op een bepaald moment: je hebt last van een trillend spiertje. Het is natuurlijk erg vervelend en over de oorzaak bestaan verschillende theorieën. Soms krijg je het als je wakker wordt, maar soms ook wanneer je juist erg moe bent.Sommige mensen hebben er zelfs last van na inspanning. Vaak komt het net zo spontaan als het ook weer weggaat. Echter is dat niet altijd het geval en kan het soms ook lang duren. Wat kun je dan doen?

Er zijn verschillende patiënten die hier wekenlang achter elkaar last van hebben. Het is natuurlijk wel erg vervelend als je zolang last hebt van een trillend spiertje. Een trillend spiertje houdt maximaal 18 uur aan en dat is natuurlijk een vrij lange periode. Als je dit dan meerdere weken achter elkaar hebt, wordt het al gauw erg vervelend.

De meest voorkomende plekken die het meest gevoelig zijn voor samentrekkingen (spasmes), ook wel bekend als fasciculatie, zijn het ooglid, de slaap en de bovenarm. Volgens de meeste onderzoekers heeft dit te maken met vermoeidheid, ongezond eten of stress. Ook een slecht dieet kan echter een oorzaak zijn. Als je je spieren overbelast, krijg je er soms dan ook extreme last van. In de sportschool zijn of een rondje hardlopen is dan geen pretje.

We weten nu goed wat een trillend spiertje is, maar hoe lossen we dit op? Op de volgende pagina lees je de eenvoudige oplossingen.