Een griepje is natuurlijk nooit prettig. Je hebt eigenlijk geen zin in eten en waterdrinken is soms erg lastig. Toch is het belangrijk om voldoende water te drinken én ook de juiste voedingsmiddelen te eten. Hieronder sommen we de belangrijke voedingswaren, die je kunt eten (en drinken), voor je op.Kippenbouillon

Kippenbouillon is natuurlijk algemeen bekend: veel mensen weten dat dit goed voor je is als je last hebt van een griepje. Een beetje cliché misschien, maar als het werkt dan werkt het. Astrid Postma Smeets, expert voeding en gezondheid bij het Voedingscentrum, geeft aan dat het eigenlijk niets meer is dan een mengsel van water en zout. Er zitten maar weinig voedingsstoffen in, maar het helpt je om je beter te voelen.

Smoothies

Soms is het lastig om eten naar binnen te krijgen. Smoothies zijn dan een goed alternatief. Je kunt dan als het ware je voedsel drinken. Je kunt er bijvoorbeeld eentje met yoghurt en fruit maken. Zo krijg je zowel vitamines als eiwitten binnen.

Witbrood

Als je niet ziek bent, zegt iedereen dat je beter volkorenbrood kunt eten. Als je ziek bent is witbrood echter prettiger: dit is namelijk veel luchtiger. Heb je last van een buikgriep? Dan kun je volgens Astrid wél beter bruinbrood eten. In een paar sneden bruinbrood zitten, in tegenstelling tot witbrood, vezels die ervoor zorgen dat goede bacteriën de overhand krijgen in je darmen. Op die manier kan het vocht beter binden en kunnen je darmen op die manier ook gemakkelijker tot rust komen.

Pittig voedsel

Tot slot kun je ook nog kiezen voor pittig voedsel. Soms kan pittig eten er namelijk ook voor zorgen dat je je weer beter voelt. Alhoewel er vrijwel geen wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan, zou pittig eten slijm afbreken en de holtes vrijmaken. Dat is natuurlijk ideaal als je verkouden bent. Het is echter af te raden indien je last hebt van je darmen. Pittig eten zou dan juist averechts werken. Je moet dan namelijk met enige regelmaat rennen naar het toilet!

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.